Vírusirtók – tippek – lehetőségek

virusA biztos alap minden laptopon és mobiltelefonon (főleg androidon) a jó fizikai megvalósulás mellett a vírusirtó jó megválasztása. A vírusok alattomosan támadják meg eszközeinket. Először akár „tünet mentesek” is lehetnek a gépek. A probléma szépen lassan okoz egyre több hibát jellemzően, míg végül a notebook, vagy asztali számítógép használhatatlanná nem válik.

A HVG (Ezt telepítse a gépére: ezek most a legjobban védő (ingyenes) vírusirtók) cikke alapján mi is utánaolvastunk az ingyenes illetve nem ingyenes változatoknak, melyek használatát mindenképpen javasoljuk.

Az AV Comperatives hivatott arra, hogy tesztelje a vírusirtók „vírus áteresztésének” szintjét.

Nem ingyenes verziók:
Közel maximális védelmet a Trend Micro, F-Secure, Kaspersky biztosítottak.

Ingyenes verzió:
Hasonló eredménnyel zárt az AVG, Alvira és BitDefender.

Ami igencsak ijesztő és egyben elgondolkodtató, hogy a Windows esetében beépített vírusirtó a középmezőnyt súrolja biztonsági szempontból.

Összefoglalva véleményünk szerint, nagyon fontos a megfelelő vírusvédelem megválasztása, hiszen hosszútávon megvédhetjük mind számítógépünket, mind pedig telefonunkat az esetleges „kéretlen vendégektől”.

Ezzel a kis -akár csak időbeni- ráfordítással elkerülhetjük eszközünk korai meghibásodását.

Természetesen az oldalunkon található szervizek mindegyike tud segíteni esetleges hasonló meghibásodások javítása kapcsán.

Ingyenes verziók többek között az alábbi linkeken érhetők el:

http://www.avg.hu/?viewpage=download_w32

http://www.avira.com/en/downloads

http://www.bitdefender.com/

×