Leading Brands Of Smart Phones...A collection of smartphones, from left, a Samsung Galaxy S, an Apple Inc. iPhone 4, a Sony Ericsson Xperia X10, a Blackberry 9700, and an HTC Desire, are arranged for a photograph in London, U.K., on Wednesday, July 7, 2010. Global smartphone sales will rise 36 percent to 247 million in 2010, ISuppli Corp. said in April. Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Mint az köztudott a mobiltelefonok gyártói között jelentős minőségbeli különbségek vannak. Ennek eredményeképpen nem mindegy, hogy milyen típusú készüléket választunk.

Amennyiben hosszútávon gondolkodunk, mindenképpen szükséges a vásárlás előtt egy kis piaci körképre szert tennünk.

Természetesen nem minden gyártó koncentrál egyformán az alacsonyabb és a felső kategóriás készülékekre egyaránt. Így a top 10-es listánk kategóriánként más lehetne. Fontos megemlítenünk, hogy az alacsonyabb kategóriás készülékek jellemzően a napi szintű használatban mutatják meg esetlegesen gyengébb képességüket; megbízhatóság terén ugyanazt kell adniuk, mint a “nagyoknak”.

Megpróbáltunk felállítani egy összesített gyártói ranglistát megbízhatóság minőség, valamint ár-érték arány alapján.

Több weboldal és a vásárlói vélemények figyelembevétele alapján az alábbi  TOP 10-es listát hoztuk ki. (Hangsúlyozva, hogy természetesen minden mai gyártó a lehető legmegbízhatóbb készüléket dobja piacra. Tehát szubjektív vélemények is közrejátszottak a lista kialakításánál)

  1. Samsung
  2. Apple
  3. HTC
  4. LG
  5. Sony
  6. Nokia
  7. Huawei
  8. Blackberry
  9. Asus
  10. Lenovo

 

Összefoglalva egyértelműen látszik, hogy a mai piacon (főleg Magyarországon) megforduló gyártók termékei igen megbízhatóak, illetve ha az ember a magas kategóriából választ, akkor nem fog csalódni.

Fontos azért tudnunk arról is, hogy a készülékek elavulási ideje a technológia fejlődése végett egyre rövidebb. Előfordulhat az, hogy egy megvásárolt készülék az 1 év múlva érkező alkalmazásokat már nem tudja, vagy nem úgy tudja kezelni. Ez természetesen nem szervizeltethető, tipikus meghibásodási probléma.

Tehát, ha szeretnénk elkerülni a korai szervizkeresést, javíttatást, akkor mindenképpen tanácsos körbejárnunk a választékot.

Javasoljuk a Mobilaréna oldalának olvasását vásárlás előtt. Kifejezetten releváns információkat és véleményeket láthatunk a vásárolni kívánt készülékről.

Forrásaink voltak:

http://www.trustedreviews.com/

http://www.thetoptens.com/

http://www.ranker.com/

http://www.phonearena.com/

http://www.mouthshut.com/

http://www.cnet.com/

 

×